Ladataan... Ladataan...

Poro-metsäsienipihvit ja sinappikastiketta

Valmistusaineet 4:lle
100 g Suppilovahvero
1 tl Rypsiöljy
250 g Suomalainen porsaan jauheliha 12 %
250 g Poronliha
2 rkl Korppujauho
1 kpl Kananmuna, kuoreton
3.5 rkl Oyster sauce osterikastike
100 g Kermaviili vähälaktoosinen, rasvaa 3,5 %
0.25 tl Ruokasuola
KASTIKE:
200 g Ruoka 7 % ruokakerma
2 dl Vesi
2 rkl Sinappi
0.5 tl Ruokasuola
1 tl Salvia, kuivattu
1 rkl Vaalea suuruste
Ohjeet

Puhdista ja paloittele suppilovahverot pieniksi. (Voit käyttää myös kantarelleja ym. metsäsieniä)

Haihduta kuivalla kuumalla pannulla neste pois. Lisää tilkka öljyä ja ruskista pannulla. Anna jäähtyä.

Sekoita keskenään porsaan ja poron jauhelihat, korppujauhot, kananmuna, osterikastike, kermaviili ja suola.

Taputtele massasta kostutetuin sormin pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille. (= 8 kpl. 1 annos= 2 pihviä)

Kypsennä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Valmista kastike: Mittaa ruokakerma ja vesi kattilaan. Sekoita joukkoon (kokojyvä-/maalais)sinappi, suola ja salvia. Kiehauta ja suurusta maizenalla.

Vinkki

Tarjoa pihvit sinappikastikkeen ja esimerkiksi sokeriherneiden, riisi-ohrasekoituksen ja tuoreen persiljan kera.

Yksi annos sisältää 331 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":164,"alcohol":0,"protein":122,"carbohydrates":45},"weight":{"fat":18.03,"alcohol":0,"protein":30.02,"carbohydrates":11.06,"saturated_fat":6.73,"sugar":4.24,"fibre":1,"salt":2.92},"percent_raw":{"fat":0.4968348832169553,"alcohol":0,"protein":0.36768395406976423,"carbohydrates":0.13548116271328053},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":331,"weight":74,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":318.31},"item_type":"recipe","recipe_id":1024987,"servings":4}}

 
Sulje