Poronkäristyslihan voi halutessa maustaa maustepippurilla (esim. 5 kpl).
Lisäksi: Vettä perunoiden keittämiseen.
Voita tai margariinia, suolaa ja valkopippuria muusin maustamiseen.
Kuumenna paksupohjainen kattila ja lisää tilkka öljyä. Lisää poronliha joukkoon. Ruskista lihat hyvin. Kaada vesi päälle. Lisää vielä lihaliemikuutio. Kypsennä lihaa tunnin verran miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi suola ja maustepippurit.
Valmista muusi keittämällä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden vetäytyä kannen alla muutama minuutti. Soseuta perunat ja lisää lämmin maito. Lisää vielä halutessasi tilkka voita tai margariinia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Poronkäristys nautitaan klassisesti puolukoiden ja suolakurkkujen kera.