Valmista taikina nyppimällä rasva jauhojen, leivinjauheen ja perunahiutaleiden kanssa. Lisää vesi ja nypi taikinaksi.
Painele taikina voidellun, 26-28 senttiä halkaisijaltaan olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 5 minuuttia.
Ruskista porojauheliha ja sipuli öljyssä. Jäähdytä.
LIsää muut ainekset ja sekoita hyvin. Jos käytät kylmäsavuporoa, leikkaa siivut paloiksi, yhdistä ruskistettuun sipuliin ja sekoita muiden aineiden kanssa kuten jauheliha.
Kaada täyte esipaistetulle piiraspohjalle ja paista 180 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Anna vetäytyä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen ja tarjoa esimerkiksi puolukkasurvoksen ja tuoresalaatin kanssa.
Porojauhelihan voit korvata naudan jauhelihalla.