Ladataan... Ladataan...

Porotortillat ja puolukka-aioli

Valmistusaineet 4:lle
300 g Poronliha
1 dl Rosmariini, kuivattu
1 tl Fenkoli, kuivattu
0.25 tl Mustapippuri
1 kpl Omena, ulkomainen, kuorineen, keskiarvo
1 kpl Sipuli
1 tl Rypsiöljy
0.5 rkl Voi
1 dl Vesi
1 rkl Fond du Chef tumma naudanlihafondi
2 tl Timjami, tuore
1 kpl Laakerinlehti
LISÄKSI:
1 dl Puolukka
1 kynsi Valkosipuli
1.5 dl Majoneesi, vähärasvainen rasvaa 15 %
0.5 tl Sokeri
4 kpl Super soft medium tortilla with whole wheat
2 dl Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti
Ohjeet

Leikkaa kohmeinen poronliha lastuiksi. (Tai käytä valmista poronkäristyslihaa)

Sekoita keskenään morttelissa mausteet.

Kuori ja kuutioi omena ja sipuli.

Käristä poronliha öljy-voiseoksessa lähes kypsäksi. Lisää joukkoon mausteseos sekä omena ja sipuli, jatka paistamista muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon vesi ja fondi sekä hienonnettu timjami ja laakerinlehti. Hauduta 5 minuuttia kannen alla ja muutaman minuutin ilman kantta, jotta neste haihtuu.

Valmista aioli: Soseuta lähes sulat puolukat sauvasekoittimella yhdessä valkosipulinkynnen ja majoneesin kanssa. Mausta sokerilla.

Lämmitä tortillaletut. Täytä ne salaatilla, poro-omenakastikkeella ja puolukka-aiolilla.

Yksi annos sisältää 344 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":133,"alcohol":0,"protein":84,"carbohydrates":127},"weight":{"fat":14.69,"alcohol":0,"protein":21.05,"carbohydrates":31.7,"saturated_fat":4.32,"sugar":9.45,"fibre":5.42,"salt":1.64},"percent_raw":{"fat":0.38522821079678615,"alcohol":0,"protein":0.24535373650206527,"carbohydrates":0.36941805270114847},"percent":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":344,"weight":88.27,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":281.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1024958,"servings":4}}

 
Sulje