Laita uuni kuumenemään 225 asteeseen. Anna porsaan sisäfileen olla huoneenlämmössä sillä aikaa, kun käsittelet perunat ja kesäkurpitsan. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi. Levitä ne pinnoitettuun metalliseen vuokaan (esim. noin 30x25 cm) tai leivinpaperilla vuorattuun keramiikkavuokaan. Pirskota perunoiden päälle rypsiöljy ja sekoita nostellen. Kypsennä 10 minuuttia 225 asteessa uunin keskiosassa.
Ota vuoka uunista ja lisää joukkoon suola, kesäkurpitsaviipaleet, silputut yrtit ja sekoita nostellen. Kaada Flora ruoka 7 % tasaisesti päälle. Nosta huoneen lämpöinen filee vuoan keskelle ja rouhaise pinnalle musta- tai valkopippuria myllystä. Työnnä lihaan paistomittari fileen päästä, niin että kärki osuu fileen keskikohdalle. Nosta vuoka takaisin uunin keskiosaan. Anna lämmön olla viitisen minuuttia 225 asteessa ja vähennä sen jälkeen 200 asteeseen.
Kun vuoka on ollut uunissa 20 minuuttia, ripottele tomaattilohkot tai puolitetut kirsikkatomaatit peruna- ja kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja lihamittarin lukema näyttää +63-64 astetta. Anna levähtää hetki foliolla peitettynä ennen liha leikkaamista.
Sekoita salaatti huuhdotuista ja paloitelluista vihanneksista ja mausta kylmäpuristetulla rypsiöljyllä, sitrunnamehulla ja mustapippurilla tai/ja yrteillä.
Kypsä peruna-kesäkurpitsapeti painaa n. 300 g/annos, kypsä porsaanfilee 100 g/annos ja salaatti n. 155 g/annos.