Keitä itse (varsinkin syyskesällä, kun punajuuret ovat parhaimmillaan ja kypsyvät nopeasti) kerralla enemmän punajuuria kuorineen tai käytä kypsiä vakuumipakattuja punajuuria.
Leikkaa huuhdottu jäävuorisalaatti paloiksi ja levitä lautaselle. Paloittele pitkä tai avomaankurkku paloiksi ja nosta salaatinlehtien päälle. Paloittele nektariini ja lisää salaattiin. Lohko tai paloittele kuoritut punajuuret ja lisää ne ja paloiteltu leipäjuusto salaattiin. Pirskota päälle rypsiöljy ja mausta mustapippurilla, suolaripauksella ja tuoreella basilikalla. Sekoita salaatti vasta kun alat ruokailla.
Salaatti sopii hyvin myös evääksi. Kun valmistat salaatin useammalle ruokailijalle, valitse tarjoiluastiaksi laakea iso vati. Nektariinin makeus ja pieni happamuus tasapainottavat salaatin maut mukavasti.