Ladataan... Ladataan...

Punajuuri-suklaakakku

Valmistusaineet 10:lle
200 g Punajuuri
100 g Taloussuklaa
1 dl Saksanpähkinä
2 kpl Kananmuna, kuoreton
1.5 dl Fariinisokeri
1 rkl Leivinjauhe
1.5 tl Kaneli
1 tl Vaniljasokeri
2 dl Vehnäjauho puolikarkea
1 dl Rypsiöljy
100 g Tähtitorttu luumumarmeladi
PÄÄLLE:
200 g Light tuorejuusto, maustamaton
0.5 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
5 tl Tomusokeri
Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Raasta keitetyt (ja kuoritut) punajuuret (tai käytä vakuumiin pakattuja, esikeitettyjä punajuuri). Sulata suklaa. Rouhi saksanpähkinät puolikarkeiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon.

Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy, marmeladi ja pähkinärouhe varovasti taikinaan.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, sitruunamehu, tomusokeri (ja elintarvikeväri) keskenään. Levitä kakun päälle.

Vinkki

Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi nomparelleilla, rouhitulla suklaalla tai pähkinöillä.

Voit hyvin korvata luumumarmeladin omenahillolla ja pähkinät esimerkiksi manteleilla.

Yksi annos sisältää 341 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":177,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":140},"weight":{"fat":19.47,"alcohol":0,"protein":6.01,"carbohydrates":34.72,"saturated_fat":4.43,"sugar":23.96,"fibre":2.79,"salt":0.64},"percent_raw":{"fat":0.5182119975140677,"alcohol":0,"protein":0.07107542891536749,"carbohydrates":0.41071257357056484},"percent":{"fat":52,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":342,"weight":92.02000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":113.98},"item_type":"recipe","recipe_id":1025063,"servings":10}}

 
Sulje