Kuori kasvikset, punajuuria lukuunottamatta. Leikkaa porkkana, sipulit ja perunat lohkoiksi. Jos haluat keiton kypsyvän nopeammin, raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Kuullota kasviksia kattilassa hetken aikaa. Lisää liemi, laakerinlehdet ja kuivattu salvia. Käyttäessäsi tuoretta salviaa lisää se kypsymisen loppuvaiheessa.
Keitä punajuuret vähäisessä vedessä kuorineen ja kantoineen pehmeiksi toisessa kattilassa. Älä kuori kypsiä punajuuria, mutta poista niistä kannat. Lisää punaiset juurekset lohkoina muiden kypsien kasvisten sekaan. Poista laakerinlehdet kattilasta. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Jos keitto on liian paksua, lisää vähän nestettä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Mausta kevytranskankerma puristetulla valkosipulilla. Jaa keitto lautasille ja koristele lusikallisella ranskankermaa.