Ladataan... Ladataan...

Punajuurisosekeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g Punajuurta
1 kpl porkkanaa
2 kpl punasipulia
2 kpl (keskik.) jauhoista perunaa
1 rkl rypsiöljyä
1 l kana- tai kasvislientä fondista tai kuutiosta
2 kpl laakerinlehteä
1 rkl (silputtu) tuoretta tai 1 tl kuivattua salviaa
0.5 tl mustapippuria
Pinnalle
1 dl kevytranskankermaa (5 %)
1 kynsi valkosipulin kynttä
Ohjeet

Voit koristella mustilla oliiveilla.

Kuori kasvikset ja leikkaa punajuuret, porkkana ja sipulit lohkoiksi. Jos haluat keiton kypsyvän nopeammin, raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Lohko perunat.
Kuullota kasviksia kattilassa hetken aikaa. Perunat voit lisätä vähän myöhemmin, koska ne kypsyvät muita nopeammin. Lisää liemi, laakerinlehdet ja kuivattu salvia. Keitä pehmeiksi. Lisää tuore salvia kypsymisen loppuvaiheessa.
Poista laakerinlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Jos keitto on liian paksua, lisää vähän nestettä. Mausta ja tarkista maku.
Mausta kevytranskankerma puristetulla tai silputulla valkosipulilla.
Jaa keitto lautasille. Koristeet keiton pinnalle voi lisätä valmiiksi tai antaa jokaisen annostella itse.

Yksi annos sisältää 160 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":68,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":77},"weight":{"fat":7.4,"alcohol":0,"protein":3.61,"carbohydrates":18.61,"saturated_fat":2.47,"sugar":12.27,"fibre":4.3,"salt":3.65},"percent_raw":{"fat":0.4281676924271762,"alcohol":0,"protein":0.09300278137185458,"carbohydrates":0.4788295262009691},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":160,"weight":52.309999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":478.96},"item_type":"recipe","recipe_id":1471,"servings":4}}

 
Sulje