Ladataan... Ladataan...

Puolukkapiirakka (makeutettu aspartaamilla)

Valmistusaineet 8:lle
1.5 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
0.3 dl Ruislese
1 tl Leivinjauhe
100 g Maitorahka rasvaton, vähälaktoosinen
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
50 g Margariini 60 %, keskiarvo
2 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
0.2 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
8 dl Puolukka
1 rkl Perunajauho
3 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
Ohjeet

Sekoita keskenään sämpyläjauhot, leseet ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa hyvin sekaisin rahka (huom! pyöreässä rahkapurkissa on 250 g), muna ja 60%:nen rasva ja makeutusaine. Sekoita jauhoseos joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle. Painele vähän lastalla ja ripottele pinnalle sämpyläjauhot ja taputtele kämmenellä taikina vuokaan ja sen reunoille sopivaksi (metallivuoan halkaisija 27-28 cm). Nosta taikina paperin kanssa vuokaan ja painele kevyesti. Survo puolukat kevyesti ja sekoita joukkoon perunajauhot ja makeutusaine. Kaada vuokaan. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Vinkki

Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista. Jos piirakka tuntuu happamelta, ripottele pinnalle makeutusainetta tai tomusokeria. Pinnalle ripoteltu tomusokeri antaa makeutta enemmän kuin piirakassa oleva sokeri.

Yksi annos sisältää 116 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":56},"weight":{"fat":4.94,"alcohol":0,"protein":3.68,"carbohydrates":13.8,"saturated_fat":1.29,"sugar":4.53,"fibre":2.47,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.38879884447871943,"alcohol":0,"protein":0.12868255716907775,"carbohydrates":0.4825185983522028},"percent":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":115,"weight":31.01,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":100.83},"item_type":"recipe","recipe_id":1023974,"servings":8}}

 
Sulje