Sekoita keskenään sämpyläjauhot, leseet ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa hyvin sekaisin rahka (huom! pyöreässä rahkapurkissa on 250 g), muna ja 60%:nen rasva ja makeutusaine. Sekoita jauhoseos joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle. Painele vähän lastalla ja ripottele pinnalle sämpyläjauhot ja taputtele kämmenellä taikina vuokaan ja sen reunoille sopivaksi (metallivuoan halkaisija 27-28 cm). Nosta taikina paperin kanssa vuokaan ja painele kevyesti. Survo puolukat kevyesti ja sekoita joukkoon perunajauhot ja makeutusaine. Kaada vuokaan. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista. Jos piirakka tuntuu happamelta, ripottele pinnalle makeutusainetta tai tomusokeria. Pinnalle ripoteltu tomusokeri antaa makeutta enemmän kuin piirakassa oleva sokeri.