Ladataan... Ladataan...

Puolukkapiirakka (makeutettu sokerilla)

Valmistusaineet 8:lle
1.5 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
0.3 dl Ruislese
1 tl Leivinjauhe
100 g Maitorahka rasvaton, vähälaktoosinen
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
50 g Margariini 60 %, keskiarvo
2 rkl Sokeri
0.2 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
8 dl Puolukka
1 rkl Perunajauho
3 rkl Sokeri
Ohjeet

Sekoita keskenään sämpyläjauhot, leseet ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa hyvin sekaisin rahka (huom! pyöreässä rahkapurkissa on 250 g), muna ja 60%:nen rasva ja sokeri. Sekoita jauhoseos joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle. Painele vähän lastalla ja ripottele pinnalle sämpyläjauhot ja taputtele kämmenellä taikina vuokaan ja sen reunoille sopivaksi (metallivuoan halkaisija 27-28 cm). Nosta taikina paperin kanssa vuokaan ja painele kevyesti. Survo puolukat kevyesti ja sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada vuokaan. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Vinkki

Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista. Jos piirakka tuntuu happamelta, ripottele pinnalle pölysokeria. Pinnalle ripoteltu pöysokeri antaa makeutta enemmän kuin piirakassa oleva sokeri.

Yksi annos sisältää 144 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":84},"weight":{"fat":4.94,"alcohol":0,"protein":3.65,"carbohydrates":20.85,"saturated_fat":1.29,"sugar":12.49,"fibre":2.47,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.31215370681415067,"alcohol":0,"protein":0.10252553605629938,"carbohydrates":0.5853207571295499},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":59},"total":{"kcal":144,"weight":45.989999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":107.86},"item_type":"recipe","recipe_id":1023975,"servings":8}}

 
Sulje