Ladataan... Ladataan...

Purjoperunasosekeitto

Valmistusaineet 4:lle
600 g Peruna, kuorittu
10 dl Kasvisliemi laimennettu
100 g Purjosipuli
2 dl Kevytkerma rasvaa 10 %, vähälaktoosinen
1 rkl Voi
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
Ohjeet

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Leikkaa purjon valkoiset osat ja vähän vihreämpiäkin renkaiksi. Freesaa purjot voissa keittokattilassa. Lisää perunat ja pyöräytä nekin samassa voissa. Lisää vahva kasvisliemi (jos käytät kuutioita, 3 kuutiota litraan). Keitä kypsäksi, perunat rikkinäisiksi asti. Jauha sauvasekoittimella soseeksi. Lisää kerma ja mausta. Lämmitä kiehumispisteeseen.

Yksi annos sisältää 237 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":89,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":126},"weight":{"fat":9.5,"alcohol":0,"protein":5.28,"carbohydrates":30.11,"saturated_fat":5.93,"sugar":4.01,"fibre":2.09,"salt":5.48},"percent_raw":{"fat":0.3766668258622814,"alcohol":0,"protein":0.09299425189931039,"carbohydrates":0.5303389222384083},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":53},"total":{"kcal":237,"weight":62.400000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":480.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1023371,"servings":4}}

 
Sulje