Ladataan... Ladataan...

Pähkinäinen suklaatorttu

Valmistusaineet 12:lle
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2.5 dl ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl (rouhittu) hasselpähkinärouhetta
50 g Taloussuklaata
50 g Voita tai margariinia
Päälle
10 pala Taloussuklaata
1 pkt Maustamatonta tuorejuustoa
Ohjeet

Lisäksi tarvitset koristeluun hasselpähkinärouhetta.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti jauhot ja pähkinärouhe. Sulata ja jäähdytä voi sekä 50 grammaa suklaata ja lisää ne taikinaan. Voitele ja jauhota pyöreä uunivuoka (halkaisijaltaan 20–25 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 35–40 minuuttia.
Sulata suklaa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä lämmin kuorrute pohjan päälle ja ripottele koristeeksi pähkinärouhetta.

Yksi annos sisältää 246 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":116,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":113},"weight":{"fat":12.77,"alcohol":0,"protein":4.11,"carbohydrates":28.11,"saturated_fat":5.46,"sugar":23.12,"fibre":1.67,"salt":0.09},"percent_raw":{"fat":0.47133451231150914,"alcohol":0,"protein":0.0673955220100515,"carbohydrates":0.46126996567843936},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":46},"total":{"kcal":246,"weight":75.33,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":68.54},"item_type":"recipe","recipe_id":1482,"servings":12}}

 
Sulje