Ladataan... Ladataan...

Rahka-appelsiinikakku kermavaahdolla

Valmistusaineet 12:lle
4 kpl Digestive välipalakeksi
250 g Maitorahka rasvaton
180 g Tuorejuusto appelsiini
1.5 dl Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.75 dl Sokeri
1 dl Appelsiinitäysmehu
5 g Appelsiininkuori
10 g Liivate
0.15 dl Vesi
1 dl Vispi 20 % kerma
250 g Appelsiini, kuorittu
75 g Viinirypäle, kivetön, vihreä/tumma
Ohjeet

Leikkaa leivin- tai gourmanda ruoanlaittopaperista 2 kpl irtopohjaisen vuoan pohjan kokoista pyörylää ja nosta ne vuoan pohjalle. Murusta keksit ja levitä ne tasaisesti pohjalle. Muruset imevät kosteutta täytteestä.

Pese 1 appelsiini hyvin ja kuivaa se. Raasta tai höylää perunankuorimaveitsellä appelsiinin kuorta ilman valkoista osaa. Leikkaa tarvittaessa pienemmäksi. Purista appelsiinista mehu.

Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Sekoita maitorahka, kevyt appelsiini-tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella hyvin keskenään. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste sekä Flora kevyt ruoka 4% ja sekoita.

Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Kuumenna 1-2 rkl vettä pienessä kattilassa ja lisää kevyesti puristetut liivatelehdet. Sekoita ja ota pois liedeltä heti, kun liivate liukenee. Kaada seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon sähkövatkaimella samalla vatkaten. Lisää sen jälkeen kermavaahto joukkoon kevyesti nostellen ja sekoittaen, ei vatkaten.

Kaada rahkaseos tasaisesti ja varovasti vuokaan rouhittujen keksimurujen päälle. Anna hyytyä kylmässä kannella tai kelmulla peitettynä ainakin 4 tuntia tai seuraaavaan päivään.

Kuori kaksi appelsiinia, lohko ne ja leikkaa saksilla paloiksi lautaselle ( mehu ei irtoa niin paljon kuin veitsellä leikaten). Huuhdo viinirypäleet hyvin. Vedä kakku isolla metallilastalla varovasti tarjoiluastialle. Kaverin kädet ja toinen lasta ovat hyvänä apuna. Nosta appelsiinipalat ja kokonaiset tai puolitetut viinirypäleet kakun keskelle.

Vinkki

Lisää 1 kpl liivatetta, jos teet kakun 1-1½ päivää aikaisemmin, kuin se syödään.

Jos kakun siirtäminen on vaikeaa, jätä irtopohjavuoan pohjalevy kakun alle ja nosta kakku tarjoiluvadille kakkupaperin päälle.

Nauti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Yksi annos sisältää 134 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":65},"weight":{"fat":5.5,"alcohol":0,"protein":4.42,"carbohydrates":15.96,"saturated_fat":3.32,"sugar":12.79,"fibre":0.73,"salt":0.2},"percent_raw":{"fat":0.37796146585987106,"alcohol":0,"protein":0.13487992131806126,"carbohydrates":0.4871586128220678},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":134,"weight":42.92,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":104.9},"item_type":"recipe","recipe_id":1024395,"servings":12}}

 
Sulje