Leikkaa leivin- tai gourmanda ruoanlaittopaperista 2 kpl irtopohjaisen vuoan pohjan kokoista pyörylää ja nosta ne vuoan pohjalle. Murusta keksit ja levitä ne tasaisesti pohjalle. Ne imevät kosteutta täytteestä. Pese 1 appelsiini hyvin ja kuivaa se. Ota raastimella, appelsiinin kuori- raastimella tai perunankuorimaveitsellä appelsiinin kuorta ilman valkoista osaa. Leikkaa tarvittaessa pienemmäksi. Purista appelsiinista mehu.
Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Lisää 1-2 liivatetta, jos teet kakun 1-1½ päivää aikaisemmin kuin se syödään. Sekoita maitorahka, kevyt appelsiini-tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella hyvin keskenään. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste sekä Flora kevyt ruoka 7% ja sekoita.
Kuumenna 1-2 rkl vettä pienessä kattilassa ja lisää kevyesti puristetut liivatelehdet. Sekoita ja ota pois liedeltä heti, kun liivate liukenee. Kaada seos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon sähkövatkaimella samalla vatkaten. Kumoa rahkaseos tasaisesti ja varovasti vuokaan rouhittujen keksimurujen päälle. Anna hyytyä kylmässä kannella tai kelmulla peitettynä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Kuori kaksi appelsiinia, lohko ne ja leikkaa saksilla paloiksi lautaselle (mehu ei irtoa niin paljon kuin veitsellä leikaten). Huuhdo viinirypäleet hyvin. Vedä kakku isolla metallilastalla varovasti tarjoiluastialle. Kaverin kädet ja toinen lasta ovat hyvänä apuna. Nosta appelsiinipalat ja kokonaiset tai puolitetut viinirypäleet kakun keskelle.
Nauti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.
Jos kakun siirtäminen tuntuu vaikealta, jätä irtopohjavuoan pohjalevy kakun alle ja nosta kakku tarjoiluvadille kakkupaperin päälle.