Paloittele kova voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää rasvaton maitorahka ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Pyöräytä kone käyntiin ja anna käydä sen verran että taikina sekoittuu, jos se tuntuu kuivalta lisää 1-2 rkl kylmää vettä. Katkaise virta, kun taikina alkaa muodostua palloksi.
Tai nypi ja sekoita keskenään pehmeä rasva, rahka, ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää tarvittaessa vähän kylmää vettä.
Levitä pala kelmua työpöydälle ja kaada taikina sen päälle. Levitä pinnalle toinen pala kelmua ja painele taikina litteäksi tasareunaiseksi levyksi. Nosta kylmään noin tunniksi tai pidemmäksi ajaksi esim. vuorokaudeksi.
Taikina sopii sekä suolaisten että makeiden piirakoiden ja torttujen pohjaksi. Koko taikinamäärästä tulee esim. yksi pitkä luumutorttu sekä pikkutorttuja 24 kpl ja pieni suolaisen makea torttu.