Leikkaa kuoritut juurekset ja perunat ohuiksi viipaleiksi, samoin sipuli tai purjo. Viipaloi lohi vajaan sentin paloiksi. Lado öljyttyyn vuokaan kerroksittain porkkana-, palsternakka-, peruna- ja sipuliviipaleita, sen jälkeen kalaviipaleet ja taas kasviksia. Ripottele hienonnettu tilli kalojen alle ja päälle. Mausta kerrosten välit suolaripauksella ja valkopippurilla. Liruttele myös vähän nestettä kerrosten väliin ja vuoan pinnalle. Jätä noin puolet nesteestä ja lisää se kypsymisen aikana parissa erässä. Lorauta purkkiin lopuksi tilkka vettä, ravistele ja lisää vuokaan.
Kypsennä uunin alimmalla tasolla 180 200 asteessa tunti tai vähän pidempään. Kokeile kypsyyttä tikulla. Tarjoa lisäkkeeksi vaikkapa vihreää salaattia ja ruisleipää.
Voit käyttää paistokseen myös 300 g vähärasvaista paahdettua naudan- tai broilerin jauhelihaa.