Ladataan... Ladataan...

Raparperi-hirssihiutalepuuro ja maitoa

Valmistusaineet 4:lle
400 g Raparperi
8 dl Vesi
4 dl Hirssihiutale
6 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
8 dl Rasvaton maito
Ohjeet

Huuhdo raparperit, poista kannat ja kuori tarvittaessa. Paloittele. Käytä raparperia 300-400 g riippuen miten vahvasta mausta pidät.

Keitä raparperit pehmeiksi vedessä. Nosta kattila pois levyltä ja vispilöi hirssihiutaleet vähitellen joukkoon. Sekoita koko ajan. Nosta kattila takaisin levylle ja hauduta sekoittaen 2-3 minuuttia.

Lisää makeutusaine valmiin puuron joukkoon. Jos puurosta tulee liian sakeaa, lisää vähän vettä.

Vinkki

Tarjoa puuro lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.

Raparperiruokien kanssa on hyvä nauttia aina jotain maitotaloustuotetta tai muuta kalsiumia sisältävää tuotetta (kaura-, soija- ja riisijuoma). Kalsium sitoo raparperissa olevan oksaalihapon.

Yksi annos sisältää 247 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":14,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":187},"weight":{"fat":1.46,"alcohol":0,"protein":11.17,"carbohydrates":45,"saturated_fat":0.2,"sugar":9.8,"fibre":2.68,"salt":0.24},"percent_raw":{"fat":0.05525186572917229,"alcohol":0,"protein":0.18783112718189807,"carbohydrates":0.7569170070889297},"percent":{"fat":6,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":76},"total":{"kcal":247,"weight":70.55,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":542.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1023561,"servings":4}}

 
Sulje