Mittaa jääkaappikylmä rasva ja jauhot monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä murumaiseksi ja lisää jääkylmä vesi. Anna koneen käydä vain sen verran että taikina sekoittuu. Tai vaihtoehtoisesti hakkaa jauhot ja rasva keskenään ja lisää vesi nopeasti sekoittaen. Rasvaseos, jossa on voita, pysyy kovempana kuin 60%:n margariini. Kaada taikina jauhotetun leivinpaperin päälle, ripottele pinnallekin vähän jauhoja ja paina taikina litteäksi. Nosta se hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä 28-30cm:n vuokaan ja reunoille sopivaksi. Taikina on hyvin ohut. Nosta vielä pakastimeen tai jääkaappiin. Kylmässä pitäminen tekee taikinasta rapean. Poista omenoista keskusta ja leikkaa ne viipaleiksi. Sekoita marmeladi ja omenamehu keskenään. Ota pohja kylmästä ja lado omenaviipaleet kauniisti vuokaan taikinan päälle. Ripsuta pinnalle sokeri, levitä marmeladi-mehu ja ripottele päälle mantelilastut. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja nosta piirakka varovasti leivinpaperin avulla ja siitä valuttaen tarjoiluvadille.
Tarjoa sellaisenaan tai vatkautuvan vaniljakastikkeen tai pienen kevytjäätelönokareen kera.