Ladataan... Ladataan...

Rapeat kaurakeksit

Valmistusaineet 50:lle
100 g Margariinia
2 dl vettä
6 dl kaurahiutaleita
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl jauhettua anista
0.25 tl suolaa
0.5 dl soijajauhoja, vähärasvaista
2 dl vehnäjauhoja
Ohjeet

Sulata rasva kattilassa. Lisää vesi ja lämmitä seos. Kaada lämmin neste kaurahiutaleiden päälle ja anna niiden turvota noin 30 minuuttia.
Lisää joukkoon mausteet, suola, soijajauhot sekä puolet vehnäjauhoista ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Ota levystä pyöreitä kakkaroita esimerkiksi juomalasilla. Pistele keksit haarukalla. Paista leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Yksi annos sisältää 39 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":15,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":19},"weight":{"fat":1.62,"alcohol":0,"protein":1.23,"carbohydrates":4.74,"saturated_fat":0.4,"sugar":0.15,"fibre":0.66,"salt":0.05},"percent_raw":{"fat":0.3794222438984327,"alcohol":0,"protein":0.12790586742829652,"carbohydrates":0.4926718886732708},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":38,"weight":8.850000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":14.04},"item_type":"recipe","recipe_id":37728,"servings":50}}

 
Sulje