Ladataan... Ladataan...

Risotto täysjyväohrasta

Valmistusaineet 4:lle
100 g Purjosipuli
0.5 dl Rypsiöljy
2.75 dl Ohrahelmi
2.5 dl Vesi
2 dl Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Leikkaa hyvin huuhdottu halkaistu purjo pieneksi. Mittaa rypsiöljy paistokarasiin ja kuumenna vähän.

Lisää purjo ja parin minuutin päästä ohrasuurimot. Sekoita hyvin ja anna kuullottua muutama minuutti. Lisää kiehuvaa vettä 2 dl, sekoita ja anna imeytyä. Lisää maustamaton ruokakerma tai kokeile maustettua ja 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna imeytyä. Maista suurimoiden kypsyys.

Torino täysjyväohra kypsyy 80 minuutissa, risotossa vähän pidempään. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä ja tarkista maku.

Vinkki

Risotto maistuu esim. uunissa tai pannulla kypsennetyn kalan, lihan tai broilerin kera.

Yksi annos sisältää 314 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":124,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":172},"weight":{"fat":14.02,"alcohol":0,"protein":4.66,"carbohydrates":43.84,"saturated_fat":1.46,"sugar":1.62,"fibre":4.73,"salt":0.83},"percent_raw":{"fat":0.39415391558408985,"alcohol":0,"protein":0.058209007810228044,"carbohydrates":0.5476370766056822},"percent":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":55},"total":{"kcal":315,"weight":71.16000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":204.73},"item_type":"recipe","recipe_id":1024701,"servings":4}}

 
Sulje