Leikkaa kuoritut punajuuret ohuiksi lohkoiksi, silloin ne kypsyvät nopeammin. Kesäpunajuuret kypsyvät lohkoina noin 15-20 minuutissa. Mittaa öljy kasariin ja lisää punajuurilohkot. Kuullota hetken aikaa ja lisää rosmariini ja parin minuutin kuluttua vesi. Anna hautua kannen alla kypsiksi. Sekoita välillä. Tarkista vesimäärä. Riittää, että vettä on koko ajan vähän pohjalla. Valitse tiivis kansi, niin punajuuret kypsyvät osittain höyryssä.
Kun punajuuret ovat kypsiä, haihduta loput vedestä, jos sitä on vielä jäljellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nauti liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Rosmariini-punajuurien kanssa maistuu esim. kevyet tuorejuustot tai vastaavat esim. Cremé Bonjour 15% Vuohenjuusto ja yrtit.