Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Viipaloi munakoiso tai kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi pitkiksi suikaleiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Murskaa valkosipulin kynnet rypsiöljyn sekaan ja voitele viipaleet öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa ja paahda viipaleita uunissa puolisen tuntia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniin värin.
Kiehauta maidosta ja pieniksi paloiksi leikatusta vuohenjuustosta kastike. Lisää tarvittaessa hieman maitoa, jotta saat kastikkeesta tasaisen. Sekoita seosta koko ajan, ettei se pala pohjaan.
Kuullota punasipulisilppu teflonpannussa. Lisää tomaattimurska ja mausteet sipulin joukkoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Tuore basilikasilppu lisätään vasta hautumisen lopussa.
Keitä lasagnelevyt runsaassa vedessä sopivan kypsiksi. Valuta kypsät levyt, voitele kevyesti öljyllä ja pidä lämpiminä. Kokoa ainekset, lasagnelevyt, juustokastike, kasvissuikaleet ja tomaattikastike, kerroksittain lämmitettyyn keraamiseen vuokaan tai tee annokset valmiiksi lautasille. Koristele basilikalla ja tarjoile heti täysjyväruisleivän ja vihreän salaatin kanssa.
Voit mielesi mukaan valita lasagneen joko munakoisoa tai kesäkurpitsaa. Vuohenjuuston tilalla voit käyttää erimakuisia kevyt tuorejuustoja (15 %).