Pintaan ripoteltavaksi ruisleseitä sekä paistamiseen voita ja sitruunaa.
Perkaa muikut. Poista kaloista päät ja sisälmykset. Huuhtele nopeasti juoksevan, kylmän veden alla ja kuivaa. Lado kalat astiaan ja ripottele karkeaa merisuolaa pintaan. Anna suolaantua muutama tunti viileässä. Valmista täyte. Silppua tilli, punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi ja mausta sitruunapippurilla sekä tillillä. Kuivaa muikut ja poista ylimääräinen suola. Täytä kalat sipuliseoksella. Kiepauta kalat ruisleseissä ja paista kullanruskeiksi paistinpannulla. Purista kalojen pintaan lopuksi muutama tippa sitruunamehua. Tarjoa perunasoseen kanssa.
Silakat sopivat mainiosti muikkujen tilalle. Jos et jaksa perata kokonaisia kaloja, käytä fileitä. Valmista silloin tuplamäärä täytettä ja levitä se fileiden väliin.