Ladataan... Ladataan...

Ruskasämpylät

Valmistusaineet 20:lle
1 kpl porkkanaa
1 kpl (keskik.) palsternakkaa
1 kpl punasipulia
2 rkl öljyä
2 pss kuivahiivaa
12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
2 rkl siirappia
2 rkl öljyä
1.5 tl suolaa
5 dl vettä
0.5 nippu persiljaruukkua
Ohjeet

Lisäksi tarvitset oliiviviipaleita koristeluun.

Kuori porkkana ja palsternakka. Raasta ne monitoimikoneen hienolla raastinterällä nopeudella 4.
Kuori ja lohko sipuli. Hienonna sipuli ja persilja minileikkurilla pulse-kytkimellä muutamia kertoja painaen. Kypsennä kasviksia öljyssä muutama minuutti.
Sekoita monitoimikoneen taikinaveitsellä jauhot, leseet, siirappi, öljy ja suola nopudella 2 muutama sekunti. Lisää hieman jäähtyneet kasvikset ja sekoita taikinaa pulse-kytkimellä kolme kertaa.
Lisää syöttösuppilon kautta lämmin vesi koneen käydessä. Nosta nopeutta 5:een ja ja alusta taikinaa minuutti. Keskeytä alustaminen pari kertaa ja paina taikinaa kulhon reunoilta alas.
Kohota taikina kulhossa kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. Sekoita kohonnut taikina muutaman kerran pulse-kytkimellä, jolloin sitä ei tarvitse vaivata käsin.
Leivo sämpylöiksi ja kohota. Koristele kohonneet sämpylät oliiviviipaleilla.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki

Jos et omista monitoimikonetta, vaivaa taikina käsin.

Yksi annos sisältää 146 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":92},"weight":{"fat":3.71,"alcohol":0,"protein":4.45,"carbohydrates":22.15,"saturated_fat":0.42,"sugar":2.3,"fibre":2.8,"salt":0.46},"percent_raw":{"fat":0.23897787407105997,"alcohol":0,"protein":0.1273307164342342,"carbohydrates":0.6336914094947058},"percent":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":63},"total":{"kcal":145,"weight":36.29,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":79.87},"item_type":"recipe","recipe_id":1815,"servings":20}}

 
Sulje