Huuhdo ruusukaalit. Leikkaa kantaosa pois ja irrota samalla pari ulointa lehteä, sillä ne ovat usein huonoja. Leikkaa ruusukaalit puoliksi tai neljään lohkoon koosta riippuen. Paloittele siitakesienet 2-4 osaan, jos ne ovat isoja. Pitkät jalat kannattaa viipaloida erikseen.
Mittaa öljy vokkiin tai paistokasariin. Lisää ruusukaalit ja sienet ja pyörittele niitä hetken aikaa siinä. Mausta soijakastikkeella ja ripauksella pippuria. Lisää joukkoon tilkka vettä ja anna hautua 5-10 minuuttia.
Kokeile ruusukaalien kypsyyttä. Älä kypsennä liian pehmeiksi.
Käytä syksyllä tuoreita metsäsieniä, kuten suppilovahveroita tai kanttarelleja. Talvella pakastettuja tai kuivattuja sieniä.
Nauti lisukkeeksi esim. lampaan- tai muun lihan tai broilerin kera.