Nosta nahaton kirjolohipala/palat leivinpaperipalan päälle ja nosta edelleen höyrytysritilän päälle. Höyrytä 4-6 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja nosta jäähtymään lautaselle.
Huuhdo, kuori tarvittaessa, ja paloittele kasvikset. Kypsennä ne höyryttäen kovan kypsiksi. Aikaa kuluu kasviksesta ja palojen koosta riippuen 5-10 min. Kokeile kypsyys tikulla. Höyrytys onnistuu kerroskattilan höyryosassa tai höyrytysritilän päällä kattilassa. Lisää kattilan pohjalle 2-3 cm vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi ennen ritilän nostamista. Peitä tiiviillä kannella. Jäähdytä kasvikset nopeasti kylmän veden alla, ettei kypsyminen jatku. Valuta talouspaperin tai pyyhkeen päällä. Nosta kasvikset kulhoon ja mausta ne öljyllä, puolella sitruunamehulla, dippikastikkeella ja pippurilla. Sekoita joukkoon lopuksi maustuneet kirjolohipalat.
Voit nauttia salaatin myös lämpimänä. Voit koota salaatin myös edellisenä päivänä jääneistä kasviksista ja kalasta ja käyttää myös savustettua kalaa. Voit kypsentää kasvikset ja kalan myös mikrossa.