Ladataan... Ladataan...

Salaatti uudesta perunasta ja parsasta tai parsakaalista

Valmistusaineet 2:lle
400 g Peruna, uusi, keitetty, suolaa
200 g Parsa, tankoparsa
80 g Kurkku
100 g Retikka, retiisi
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
1 rkl Vaalea balsamikastike
0.25 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
2 rkl Basilika, tuore
Ohjeet

Paloittele keitetyt perunat ja pätki kuoritut ja keitetyt parsat. Viipaloi retiisi ja kurkku. Nosta ainekset kulhoon, pirskota päälle balsami- tai viinietikka, öljy ja mausteet. Sekoita ja lisää yrtit. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Vinkki

Tämä salaatti sopii vaikka evääksi, kun uusia perunoita jää aterialta. Käytä purkki-, pakaste- tai tuoretta keitettyä parsaa. Voit korvata parsan esim. kevyesti höyrytetyllä tai keitetyllä parsakaalilla.

Jos kotoa löytyy kapriksia, lisää niitä vähän. Ne antavat raikkautta eivätkä lisää kaloreita. Nauti salaatti esim. keitetyn kananmunan, veteen säilötyn tonni- tai muun kalan kanssa.

Yksi annos sisältää 289 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":94,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":166},"weight":{"fat":9.93,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":39.53,"saturated_fat":0.57,"sugar":6.59,"fibre":6.73,"salt":1.8},"percent_raw":{"fat":0.3243005415899635,"alcohol":0,"protein":0.10170920840885667,"carbohydrates":0.5739902500011798},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":57},"total":{"kcal":290,"weight":72.15,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":409.65},"item_type":"recipe","recipe_id":1024179,"servings":2}}

 
Sulje