Ladataan... Ladataan...

Savukalamunakas

Valmistusaineet 4:lle
6 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 dl (raastettu) juustoraastetta
2 nippu tuoretta tillisilppua
0.25 tl suolaa
1 kpl (keskik.) keltainen paprika
2 kpl (iso) keltaista tomaattia
1 kpl kevätsipuli varsineen
1 rkl ruokaöljyä
80 g Savukalaa (esim. silakkaa, siika tai lohta)
Ohjeet

Sekoita kulhossa munat, juustoraaste, silputtu tilli ja suola. Pese ja paloittele paprika. Upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja poista kuoret. Paloittele tomaatit ja poista sisukset. Siisti ja paloittele kevätsipuli.
Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä hetki paprikaa ja sipulisuikaleita. Lisää tomaatinpalat. Kaada pannulle munaseos ja kypsennä munakasta miedolla lämmöllä aluksi kevyesti seosta liikutellen, kunnes munamassa on osittain hyytynyt. Pane munakkaan päälle paloiteltu savukala ja hyydytä vielä hetki. Nauti heti.

Vinkki

1. Korvaa savukala äyriäisillä. Lisää munakkaan pinnalle esimerkiksi katkarapuja ja savustettuja simpukoita.
2. Kasvispitoinen munakas syntyy, kun jätät savukalan pois ja käytätä keltaista, punaista ja vihreää paprikaa. Munakkaan päälle voit lisätä 0,5 desiä kivettömiä mustia oliiveja.
3. Valmista munakas italialaiseen frittatan tapaan. Kypsennä munakasta hyvin alhaisella lämmöllä äläkä sekoita munamassaa lainkaan paistamisen aikana. Pane munakas heti savukalan lisäämisen jälkeen uuniin grillivastuksen alle ja anna pinnan paistua nopeasti kullankeltaiseksi. Tarjoile heti.

Yksi annos sisältää 241 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":145,"alcohol":0,"protein":72,"carbohydrates":24},"weight":{"fat":16.08,"alcohol":0,"protein":18.05,"carbohydrates":6.06,"saturated_fat":4.64,"sugar":5.57,"fibre":2.71,"salt":0.74},"percent_raw":{"fat":0.6001300123843534,"alcohol":0,"protein":0.29933951842541934,"carbohydrates":0.1005304691902271},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":10},"total":{"kcal":241,"weight":53.85,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":275.52},"item_type":"recipe","recipe_id":1264,"servings":4}}

 
Sulje