Käytä vettä enemmän, jos kaalin keittäminen sitä vaatii. Voin sijaan voit käyttää öljyä tai margariinia.
Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaalia 10–20 min. väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo kaali kylmällä vedellä. Anna valua. Irrota lehdet. Silppua loppu ja käytä se täytteeseen tai muihin ruokiin. Keitä riisi lihaliemessä. Ruskista hienonnetut sipulit ja sienet. Lisää riisit ja mausta seos yrttisuolalla.
Sipaise iso uunivuoka tai pienet annosvuoat öljyllä. Vuoraa astiat kaalinlehdillä. Pane keskelle täytettä ja taita ylimenevät lehdet päälle. Nosta astiat uunipannuun. Lisää pannuun hieman vettä. Kypsennä kääryleitä 175–200 asteessa noin 45 min. Tarjoa keitetyjen perunoiden kera.
Voit myös tehdä perinteisiä kääryleitä. Aseta ne tiiviisti uunivuokaan, sipaise pintaan öljyä ja siirappia, lisää tilkka vettä ja pane uuniin.
Kääryleistä tulee mehevät myös keittämällä: Nosta ne tiiviisti kasariin. Kaada päälle lihalientä tai tölkillinen yrteillä ja valkosipulila maustettua tomaattimurskaa. Hauduta kannen alla kypsiksi.