Viipaloi kantarellit tai tatit tai herkkusienet (kuvassa). Jos käytät omassa liemessään kiehautettuja sieniä, noin 2 dl on sopiva määrä.
Poista kirjolohifileestä ruodot, jos niitä ei ole poistettu kaupassa. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele pintaan suola ja pirskota päälle lime- tai sitruunamehua. Mausta raastetulla tuoreella inkiväärillä ja suikaloidulla miedolla chilillä (siemenet poistettu) tai paprikalla ja mustapippurilla. Levitä sieniviipaleet tai palat kalafileen päälle. Nosta uunipannu uunin toiseksi alimmalle tasolle ja kypsennä 25-30 minuuttia 180 asteessa. Ota kala uunista kypsymisen loppuvaiheessa ja valele syntyneellä liemellä. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli ja työnnä muutamaksi minuutiksi takaisin uuniin.
Voit halutessasi jättää chilin ja inkiväärin pois ja maustaa kalan pelkästään suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.