Ladataan... Ladataan...

Silakka-pinaattivuoka

Valmistusaineet 4:lle
400 g Silakkafilee
50 g Purjosipuli
1 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Mustapippuri
1 pussi Apetit Kotimainen pinaatti, hienonnettua pinaattia paloina
0.8 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.2 dl Rypsiöljy
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa purjopala ohuiksi renkaiksi. Lado silakkafileet muotoonsa käännettyinä tai rullina sopivan kokoiseen uunivuokaan (esim. 27x20 cm tai pyöreä pirakkavuoka). Ripottele purjorenkaaat pohjalle ja lado silakat niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulata pakastepinaatti kohmeiseksi. Sekoita se ja kevyt ruokakerma ja rypsiöljy keskenään. Kaada seos tasaisesti silakoiden päälle ja ravistele kevyesti. Kypsennä 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia.

Vinkki

Nauti lisäkkeeksi esim. keitettyjä perunoita, höyrytettyjä porkkanasuikaleita ja salaattia.

Yksi annos sisältää 221 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":141,"alcohol":0,"protein":70,"carbohydrates":10},"weight":{"fat":15.55,"alcohol":0,"protein":17.4,"carbohydrates":2.45,"saturated_fat":2.92,"sugar":1.21,"fibre":1.12,"salt":1.84},"percent_raw":{"fat":0.6379815815195397,"alcohol":0,"protein":0.317409060006126,"carbohydrates":0.04460935847433421},"percent":{"fat":64,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":4},"total":{"kcal":221,"weight":42.49000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":206.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1024604,"servings":4}}

 
Sulje