Silppua sipuli ja kaada se sekä tilkka kiehuvaa vettä keittokattilaan. Anna hautua sen aikaa, kun käsittelet porkkanat ja perunat. Lisää porkkanapennit ja loput kiehuvasta vedestä sekä kalaliemikuutio ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia ja kuori ja paloittele sillä välin perunat. Lisää perunakuutiot ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä (riippuu lajikkeesta ja vuodenajasta).
Leikkaa saksilla silakkafileistä selkäevät pois ja leikkaa fileet sen jälkeen 2-3 osaan koosta riippuen. Lisää jäinen tai tuore pinaatti keittoon, kuumenna kiehuvaksi ja lisää sen jälkeen silakkapalat. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta levy heti, kun keitto alkaa kiehua. Anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Sekoita varovasti, maista ja lisää vähän rouhittua pippuria ja tarvittaessa ripaus suolaa, koristele tillillä.
Silakkafileet kypsyvät - ja myös hajoavat hetkessä, joten varo kiehumista ja ylikypsentämistä. Nauti keitto ruisleivän kera.