Huuhdo salaattifenkoli hyvin. Höylää se ohueksi vihannesleikkurilla kapeammasta päästä aloittaen (jos aloitat pulleasta päästä, rakenne hajoaa ja höylääminen on hankalaa). Jos käytössäsi ei ole vihannesleikkuria, raasta karkeaksi tai leikkaa veitsellä oikein ohuiksi viipaleiksi. Nosta kulhoon ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Notkista fraiche blue cheeseä lusikalla ja sekoita se haarukalla fenkolin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Paahda mantelilastut pannulla ja anna jäähtyä. Lisää ne, mustapippuri ja persilja salaatin joukkoon.
Tarjoa alkupalana tai esim. grillatun kalan, liha, makkaran, kalkkunan tai broilerin kanssa.
Salaattifenkolissa on anismainen maku, joka häviää salaatissa herkulliseksi häivähdykseksi.