Ladataan... Ladataan...

Sitruunabroileria rakuunakastikkeessa

Valmistusaineet 4:lle
500 g broilerin rintafileetä
1 kpl (keskik.) sitruuna
1 rkl kuivattua rakuunaa
1.5 rkl dijonsinappia
2.5 dl kevytkermaa, 10% rasvaa
0.5 tl suolaa
Lisäksi
8 kpl (keskik.) keitettyjä perunoita
200 g Keitettyä parsakaalta
Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pituussuunnassa jokaiseen broilerifileeseen tasku. Harjaa sitruuna hyvin lämpimässä vedessä. Halkaise sitruuna ja leikkaa sen toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi ja puserra toisesta mehu. Jaa sitruunaviipaleet ja puolet rakuunasta taskuihin. Sulje taskut hammastikuilla. Voitele fileet sinapilla. Nosta ne sen jälkeen voideltuun uunivuokaan. Kypsennä fileitä uuni keskiosassa noin 15 minuuttia.

Ota vuoka uunista. Kaada fileiden päälle sitruunamehu, kerma, suola ja loput rakuunasta. Kypsennä vielä noin 10-15 minuuttia. Broileri on valmista, kun siitä valuva neste on väritöntä. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja kevyesti suolatussa vedessä keitettyä parsakaalta.

Yksi annos sisältää 310 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":83,"alcohol":0,"protein":142,"carbohydrates":85},"weight":{"fat":9.25,"alcohol":0,"protein":35.58,"carbohydrates":21.23,"saturated_fat":4.85,"sugar":5.73,"fibre":3.49,"salt":2.09},"percent_raw":{"fat":0.268110479818566,"alcohol":0,"protein":0.45837217507162925,"carbohydrates":0.2735173451098047},"percent":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":310,"weight":82.22,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":395.97},"item_type":"recipe","recipe_id":28121,"servings":4}}

 
Sulje