Ladataan... Ladataan...

Soijapihvit

Valmistusaineet 4:lle
1.5 dl Tumma soijarouhe
3 dl Vesi
20 g Pellavansiemen kokonainen
0.3 dl Vesi
100 g Sipuli
0.3 rkl Rypsiöljy
100 g Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
25 g Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
27 g Soijajauho, keskiarvo
0.3 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0.36 rkl Leivontamargariini 80 % juokseva, keskiarvo
400 g Vihreä papu, tuore
400 g Porkkana
100 g Maustekurkku
0.59 rkl Rypsiöljy
Ohjeet

Laita pellavansiemenet veteen (2 rkl) likoamaan ja anna turvota muutama tunti. Sekoita soijarouhe ja vesi ja anna turvota tai kiehauta pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja pehmitä se öljyn kanssa mikrossa tai paista pannussa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja mausta kunnolla. Lisää lempimausteitasi; saat pihveistä eri makuisia lisäämällä joukkoon esim. itämaisia mausteita tai runsaasti yrttejä. Anna taikinan turvota hetken aikaa ennen paistamista. Ota taikinasta kahdeksan saman kokoista nokaretta, nosta ne pannulle, painele pihveiksi ja paista pullomargariinissa kerran kääntäen. Kääntäminen onnistuu parhaiten, kun työnnät lastan pihvin alle pannun reunaa vasten.

Vinkki

Tarjoa pihvit kasvisten esim. vihreiden papujen ja maustekurkkusuikaleilla mehevöitetyn porkkanaraasteen kanssa. Lisäksi maistuu ruisleipä ja/tai esim. keitetyt ohrasuurimot.

Yksi annos sisältää 225 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":78,"alcohol":0,"protein":54,"carbohydrates":93},"weight":{"fat":8.74,"alcohol":0,"protein":13.46,"carbohydrates":23.21,"saturated_fat":0.85,"sugar":12.69,"fibre":8.75,"salt":1.98},"percent_raw":{"fat":0.3491811396843242,"alcohol":0,"protein":0.23891266528904218,"carbohydrates":0.41190619502663367},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":225,"weight":69.68,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":393.61},"item_type":"recipe","recipe_id":1023718,"servings":4}}

 
Sulje