Leikkaa kasvikset kuutioiksi tai suikaleiksi. Ota osa kiinankaalin vihreästä osasta erikseen, jotta voit lisätä sen keittoon vasta loppuvaiheessa - saat kauniin vihreää väriä keittoon. Nosta paloitellut kasvikset isoon kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi ja öljy. Rasva antaa keitolle makua ja edesauttaa kasvisten rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä pehmeiksi kasvispalojen koosta riippuen 20-30 minuuttia.
Lisää hetkeksi kiinankaalin vihreät lehtisuikaleet kypsymisen loppuvaiheessa ja nosta ne pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittajalla ja lisää tarpeen mukaan kiehuvaa vettä.
Keitto on kevyt ja miedon makuinen. Lisää siihen makusi mukaan esim. tuoreita tai kuivattuja yrttejä, paprikajauhetta tai muuta maustetta.
Vegekeiton proteiinilisäksi sopivat esim. soijarouhe, soijahiutaleet tai tofukuutiot tai maitotaloustuotteet kuten raejuusto tai feta.