Ladataan... Ladataan...

Suklaafondant ja mansikkakastike

Valmistusaineet 4:lle
50 g Pure dark 70 % cocoa tumma suklaa
1 rkl Normaalisuolainen margariini 60 %
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 rkl Sokeri
1 rkl Vehnäjauho puolikarkea
KASTIKE
150 g Mansikka
1 tl Hedelmäsokeri
Ohjeet

Paloittele suklaa ja sulata se miedolla lämmöllä kasarissa (sulatus onnistuu mikrossakin lyhyin jaksoin, mutta tumma suklaa syttyy helposti palamaan). Vatkaa pehmeä rasva suklaan joukkoon. Anna jäähtyä hetki, mutta ei kovettua. Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot joukkoon ja sen jälkeen suklaaseos. Lusikoi neljään pieneen vuokaan esim. kertakäyttöisiin annosalumiinivuokiin tai tukeviin paperivuokiin. Paista 250 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 4-4,5 minuuttia. Ei pidempään, fondantin kuuluu olla sisältä valuva. Kumoa varovasti lautasille ja nauti heti kuumina esim mansikkakastikkeen kera.

Soseuta mansikat ja mausta sokerilla. Voit jättää jonkun mansikan kokonaiseksi.

Vinkki

Kastike syntyy myös soseuttamalla vesimelonia, vadelmia tai muita marjoja ja niiden sekoituksista.

Yksi annos sisältää 145 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":79,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":54},"weight":{"fat":8.48,"alcohol":0,"protein":2.95,"carbohydrates":13.12,"saturated_fat":4.06,"sugar":10.85,"fibre":0.8,"salt":0.08},"percent_raw":{"fat":0.5428803625899254,"alcohol":0,"protein":0.08387582936801292,"carbohydrates":0.3732438080420617},"percent":{"fat":54,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":145,"weight":40.33999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":74},"item_type":"recipe","recipe_id":1023961,"servings":4}}

 
Sulje