Lisää hieman kädenlämpöä lämpöisempään nesteeseen suola ja sokeri. Erota valkuainen keltuaisesta. Lisää keltuainen taikinaan. Säästä valkuainen.
Yhdistä jauhoihin hiiva. Lisää osa jauhoista nesteeseen. Sekoita vellimäinen seos. Vatkaa hetki.
Alusta vuorotellen taikinaan loput jauhot ja sulatettu margariini. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota leivinliinalla peiteltynä vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
Kumoa taikina leivontapöydälle ja vaivaa notkeaksi. Jaa kolmeen osaan. Kauli 1,5 sentin paksuiksi levyiksi.
Paina sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla levystä pikku sydämiä. Nostata uunipellillä leivinliinan alla noin 15 minuuttia.
Voitele pinta huolimattomasti valkuaisella ja ripottele siemeniä koristeeksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Leivo sydänsämpylät hyvissä ajoin ja pakasta ne. Laktoositon, kun käytät laktoositonta margariinia.