Ladataan... Ladataan...

Taatelikakku

Valmistusaineet 12:lle
200 g Taateli, kuivattu kivetön pehmeä
2 dl Vesi
1 dl Juokseva rypsiöljyvalmiste
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
6 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
2.5 rkl Vaniljasokeri
2 tl Leivinjauhe
3 dl Hiivaleipävehnäjauho
Ohjeet

Puolita taatelit, nosta ne 1,5-2 l:n kattilaan ja lisää päälle vesi. Keitä kannen alla kunnes pehmenevät (n. 20-30 min.).

Ota pullomargarinimäärästä 1 tl ja voitele rengasvuoka. Käytä leivittämiseen 1-2 tl hiivaleipäjauhoja (ota 3 dl:n määrästä).

Lisää taatelien joukkoon pullomargariini ja anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon munat yksitellen, vaniljasokeri sekä aspartaamijauhe. Sekoita joukkoon haarukkavatkaimella jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa 35-40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Älä paista liian pitkään, ettei kakku kuivu.

Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista.

Yksi annos sisältää 178 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":74,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":91},"weight":{"fat":8.04,"alcohol":0,"protein":3.2,"carbohydrates":22.02,"saturated_fat":0.93,"sugar":1.11,"fibre":2.25,"salt":0.34},"percent_raw":{"fat":0.4176687008072642,"alcohol":0,"protein":0.07388342667679554,"carbohydrates":0.5084478725159404},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":178,"weight":37.89,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":68.41},"item_type":"recipe","recipe_id":1023755,"servings":12}}

 
Sulje