Ladataan... Ladataan...

Tabbule eli libanonilainen salaatti

Valmistusaineet 4:lle
0.75 dl hienoa bulguria
1 kpl (iso) isoa sitruunaa
2 dl persiljaa
0.3 dl (0.5 rkl/annos) tuoretta minttua
4 kpl kevätsipulia
1 kynsi valkosipulinkynttä
0.5 kpl (keskik.) kurkkua
1 kpl (iso) isoa tomaattia
0.25 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 8 lehteä roomansalaattia (eli sidesalaattia).

Pane bulguri kulhoon ja kaada päälle kiehuvan kuuma sitruunanmehu. Anna bulgurin pehmentyä huoneenlämmössä vajaa tunti. Halutessasi voit keittää bulgurin myös vedessä pehmeäksi.
Pilko yrtit, sipulit, kurkku ja tomaatit pieneksi ja pane ne kulhoon. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita hyvin ja tarjoile salaatinlehtien kera. Halutessasi voit silputa myös salaatinlehdet tabbulen sekaan.

Yksi annos sisältää 125 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":68,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":48},"weight":{"fat":7.4,"alcohol":0,"protein":2.25,"carbohydrates":11.79,"saturated_fat":0.95,"sugar":3.53,"fibre":3.95,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.542431992968965,"alcohol":0,"protein":0.07337802167633657,"carbohydrates":0.38418998535469856},"percent":{"fat":54,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":38},"total":{"kcal":126,"weight":30.259999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":185.8},"item_type":"recipe","recipe_id":1491,"servings":4}}

 
Sulje