Ladataan... Ladataan...

Tapenade eli oliivitahna leivän kera

Valmistusaineet 4:lle
70 kpl Mustia oliiveja
2 kynsi valkosipulin kynttä
2 kpl anjovisfileetä
1 ruukku basilikaa (iso nippu)
2 rkl kapriksia
1 kpl (keskik.) sitruunan mehua
1 dl oliiviöljyä
Lisäksi
1 kpl patonki
Ohjeet

Lisäksi tarvitset mustapippuria myllystä.

Sekoita ainekset tehosekoittimessa. Jos ehdit, tee tapenade jo edellisenä päivänä, sillä tahnan maku syvenee, kun se saa odottaa hetken. Se säilyy muutaman päivän ajan.

Tarjoa tuoreen patongin kera.

Vinkki

Halutessasi voit valmistaa tahnan ilman anjovisfileetäkin.

Yksi annos sisältää 452 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":283,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":140},"weight":{"fat":31.44,"alcohol":0,"protein":7.33,"carbohydrates":34.96,"saturated_fat":5.27,"sugar":1.56,"fibre":5.97,"salt":1.25},"percent_raw":{"fat":0.6258725035852133,"alcohol":0,"protein":0.06481948140383985,"carbohydrates":0.3093080150109469},"percent":{"fat":63,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":452,"weight":87.78,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":221.75},"item_type":"recipe","recipe_id":1055,"servings":4}}

 
Sulje