Ladataan... Ladataan...

Thaimaalainen kana-kiivisalaatti

Valmistusaineet 4:lle
400 g Broileri rintafilee, nahaton
MARINADI:
2 kpl Kiivi, kuorittu
10 g Sitruunaruoho
1 kpl Chili, tuore
1 kynsi Valkosipuli
1 dl Korianteri
1 kpl Lime, kuorittu
1 rkl Thai kalakastike
PAISTAMISEEN:
2 tl Rypsiöljy
LISÄKSI:
100 g Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso
1 kpl Kurkku
2 kpl Kiivi, kuorittu
200 g Hunajameloni, kuorittu
0.5 dl Viherminttu, tuore
0.5 dl Basilika, tuore
KASTIKE:
1 rkl Thai kalakastike
4 tl Sokeri
1 kpl Lime, kuorittu
1 kynsi Valkosipuli
1 dl Basilika, tuore
Ohjeet

Kuutioi broilerin rintafilee (tai käytä valmiita suikaleita).

Valmista marinadi: Paloittele kiivi kulhoon. Kuori ja hienonna sitruunaruoho joukkoon.

Poista chilistä siemenet ja paloittele palko joukkoon. Kuori ja lisää valkosipulinkynsi sekaan.

Lisää limetin kuori ja mehu, kalakastike ja korianteri.

Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää kanapalat marinadiin ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Nosta kana marinadista ja paista öljyssä kypsäksi paistinpannulla. Pidä lämpimänä.

Revi lautasille salaattia. Paloittele päälle kurkkua, kiiviä ja melonia. Lisää yrtit viimeisenä.

Nosta kanaa salaatin pinnalle keoksi.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. (Limetistä sekä kuori että mehu). Pirskota salaattiin.

Yksi annos sisältää 239 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":105,"carbohydrates":96},"weight":{"fat":4.14,"alcohol":0,"protein":25.73,"carbohydrates":23.53,"saturated_fat":0.42,"sugar":12.84,"fibre":5.49,"salt":2.15},"percent_raw":{"fat":0.15895805735714638,"alcohol":0,"protein":0.4393249322248121,"carbohydrates":0.40171701041804153},"percent":{"fat":16,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":40},"total":{"kcal":238,"weight":74.30000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":444.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1025003,"servings":4}}

 
Sulje