Ladataan... Ladataan...

Tomaatti-kesäkurpitsa-paistos

Valmistusaineet 4:lle
2 kynsi valkosipulinkynsiä
8 kpl varhaisperunoita
3 kpl (iso) kesäkurpitsoita
2 rkl oliiviöljyä
250 g mozzarellaa
4 kpl isoja tomaatteja
0.25 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
1 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa
1 dl (raastettu) vastaraastettua parmesaania
Reseptin osa 2
1 kpl Vaasan&vaasan. maalaispatonki (paistopiste)
4 viipale patonkia
8 lehti vihreitä salaatinlehtiä
Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Harjaa perunat puhtaiksi. Puolita ne ja laita uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin alatasolle. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi paloiksi. Paista paloja pannulla öljyssä valkosipulin kanssa, kunnes kesäkurpitsat saavat kauniin värin. (Kesäkurpitsat kannattaa paistaa kahdessa tai kolmessa erässä, jos paistinpannu on pieni.) Voit halutessasi myös grillata kesäkurpitsat.

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Laita kesäkurpitsat, mozzarellat ja tomaatit uunivuokaan perunoiden päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla yrtillä. Ripottele päälle parmesaani. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa paistos sellaisenaan vihreän salaatin ja maalaisleivän kanssa.

Yksi annos sisältää 658 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":212,"alcohol":0,"protein":114,"carbohydrates":332},"weight":{"fat":23.11,"alcohol":0,"protein":27.93,"carbohydrates":81.43,"saturated_fat":6.62,"sugar":5.94,"fibre":8.33,"salt":1.47},"percent_raw":{"fat":0.3222218409057506,"alcohol":0,"protein":0.17309094051378543,"carbohydrates":0.504687218580464},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":658,"weight":154.83,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":767.06},"item_type":"recipe","recipe_id":256188,"servings":4}}

 
Sulje