Pilko tomaatit, punasipuli ja yrtit oliiviöljyn joukkoon. Lisää paloiteltu kotijuusto ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua hetki samalla kun keität pastan. Tuorepasta kypsyy nopeasti. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä n. 5 minuuttia. Sekoita kastike kuuman tuorepastan joukkoon ja tarjoile heti vihreän salaatin kanssa.
Voit halutessasi korvata krassin rucolalla.
Tuoreilla yrteillä saa ruokiin kesäistä makua, mutta yrteistä on muutakin iloa ruoanlaitossa. Kun ruoka on maukasta, ei suolaa tarvita yhtä paljon. Varsinkin kynteli, lipstikka, fenkoli, kumina ja korianteri ovat tunnettuja suolan korvaajia.
Kirpeä ja pippurinen vihanneskrassi kasvaa omalla koti-ikkunalaudallakin käyttövalmiiksi alle viikossa. Reilusti kivennäisaineita sekä A- ja C-vitamiinia sisältävää krassia ei voi säilöä, vaan sitä käytetään tuoreena maustamaan lihaa, kalaa, voileipiä, salaatteja ja kastikkeita.