Mausteiksi:
ripaus chiliä tai muutama pisara tabascoa ja ehkä
1–2 rkl sokeria ja
ripaus suolaa
Lisäksi haluttaessa:
150 g vuohenmaitojuustoa
Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunin keskitasolla 250 asteessa, kunnes kuorissa on tummia täpliä, noin 12–15 minuuttia. Kuori ja paloittele. Paloittele tomaatit. Kuori ja silppua sipulit. Mittaa muut aineet paitsi mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keittoa hieman ja mausta. Laita reilusti basilikasilppua keiton päälle.
Keitto maistuu hyvältä vuohenjuustomurujen kanssa. 100 g oliivi-tomaattituorejuustoa antaa myös herkullisen säväyksen, samoin kuin silputut oliivit.