Ladataan... Ladataan...

Tomaatti-paprikakeitto

Valmistusaineet 6:lle
2 kpl isoa paprika
1 kg kypsiä tomaatteja
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1 ruukku nippu basilikaa
Ohjeet

Mausteiksi:
ripaus chiliä tai muutama pisara tabascoa ja ehkä
1–2 rkl sokeria ja
ripaus suolaa

Lisäksi haluttaessa:
150 g vuohenmaitojuustoa

Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunin keskitasolla 250 asteessa, kunnes kuorissa on tummia täpliä, noin 12–15 minuuttia. Kuori ja paloittele. Paloittele tomaatit. Kuori ja silppua sipulit. Mittaa muut aineet paitsi mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keittoa hieman ja mausta. Laita reilusti basilikasilppua keiton päälle.

Vinkki

Keitto maistuu hyvältä vuohenjuustomurujen kanssa. 100 g oliivi-tomaattituorejuustoa antaa myös herkullisen säväyksen, samoin kuin silputut oliivit.

Yksi annos sisältää 76 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":11,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":52},"weight":{"fat":1.14,"alcohol":0,"protein":3.21,"carbohydrates":12.67,"saturated_fat":0.19,"sugar":9.98,"fibre":4.24,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.13926223866640325,"alcohol":0,"protein":0.17402696761737496,"carbohydrates":0.6867107937162218},"percent":{"fat":14,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":69},"total":{"kcal":76,"weight":31.43,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":424.17},"item_type":"recipe","recipe_id":18205,"servings":6}}

 
Sulje