Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja tomaattipyreetä hetken aikaa.
Lisää kattilaan tomaattimehu, kasvisliemikuutiot, sokeri ja tomaattimurska. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Kiehauta sillä aikaa vettä toisessa kattilassa.
Vedä terävällä veitsellä muutama viilto tomaattien pintaan, ja pudota viillellyt tomaatit kattilaan pariksi minuutiksi.
Kaada vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän veden alla. Kuori ja puolita tomaatit. Poista kova kantaosa ja lohko keiton joukkoon. Anna keiton kiehua vielä hetki.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta rouhitulla mustapippurilla ja yrttisuolalla.
Tarjoa paahdetun ruisleivän ja juuston kanssa.
Keitto maistuu myös kylmänä.