Levitä silakkafileet voipaperin päälle nahkapuoli ylöspäin. Ripottele pinnalle vähän suolaa, musta- tai valkopippuria ja hienonnettua tilliä. Kietaise rullalle (lihapuoli jää rullan ulkopinnalle) ja nosta sopivan kokoiseen uunivuokaan. Ripottele sekaan loppu suola, pippuri ja tilli. Kaada tomaattimehu+rypsiöljy tasaisesti silakoiden päälle. Ravistele kevyesti. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä keitettyjen perunoiden ja/tai ruisleivän ja kasvisten kanssa.
Tomaattisilakat sopivat kylmänä hyvin myös evääksi, noutopöytään ja alkuruoaksi vaikkapa vappu- tai joulupöytään tai muuhun juhlaan. Silloin annoksesta riittää 6:lle tai 8:lle eli kalorimäärä/annos on 79 kcal tai 59 kcal. Tomaattisilakoita kannattakin tehdä aina kerralla isompi annos.