Ladataan... Ladataan...

Tomaattisilakat

Valmistusaineet 2:lle
300 g Silakkafilee
1 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1.5 dl Tomaattimehu
4 tl Rypsiöljy
10 g Tilli, tuore
Ohjeet

Levitä silakkafileet voipaperin päälle nahkapuoli ylöspäin. Ripottele pinnalle vähän suolaa, musta- tai valkopippuria ja hienonnettua tilliä. Kietaise rullalle (lihapuoli jää rullan ulkopinnalle) ja nosta sopivan kokoiseen uunivuokaan. Ripottele sekaan loppu suola, pippuri ja tilli. Kaada tomaattimehu+rypsiöljy tasaisesti silakoiden päälle. Ravistele kevyesti. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Vinkki

Tarjoa lämpimänä tai kylmänä keitettyjen perunoiden ja/tai ruisleivän ja kasvisten kanssa.

Tomaattisilakat sopivat kylmänä hyvin myös evääksi, noutopöytään ja alkuruoaksi vaikkapa vappu- tai joulupöytään tai muuhun juhlaan. Silloin annoksesta riittää 6:lle tai 8:lle eli kalorimäärä/annos on 79 kcal tai 59 kcal. Tomaattisilakoita kannattakin tehdä aina kerralla isompi annos.

Yksi annos sisältää 313 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":203,"alcohol":0,"protein":98,"carbohydrates":12},"weight":{"fat":22.63,"alcohol":0,"protein":24.68,"carbohydrates":3.07,"saturated_fat":3.51,"sugar":2.58,"fibre":1.27,"salt":4.01},"percent_raw":{"fat":0.6471953332480654,"alcohol":0,"protein":0.3137527933859611,"carbohydrates":0.03905187336597348},"percent":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":4},"total":{"kcal":314,"weight":61.75,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":242.58},"item_type":"recipe","recipe_id":1024406,"servings":2}}

 
Sulje