Osta kaksi tasapaksuista tuoretta tonnikalapihviä. Pihvejä saa myös pakastettuna.
Sekoita keskenään lime- tai sitruunamehu, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri, kuoriraaste ja silputtu tuore chili tai chilijauhe ja ripaus suolaa. Mausta pihvit seoksella ja anna maustua hetken aikaa.
Suikaloi sillä välin punasipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Voit myös grillata ne puolikkaina. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita salaatti.
Kuumenna pinnoitettu pannu ja paahda pihvit kummaltakin puolelta 1-1½ minuuttia. Tai grillaa niin että kala saa mukavat raidat. Älä kypsennä liikaa. Tonnikala saa jäädä sisältä läpikuultavaksi, punertavan raa'aksi. Jos kypsennät liian pitkään, kalasta tulee kuivaa.
Tarjoa heti kasvisten ja salaatin kera.