Pese omenat ja leikkaa ylä- ja alaosista pienet viipaleet pois, jotta omenat pysyvät paremmin pystyssä.
Poista omenaporalla siemenkodat ja halkaise omenat poikittain. Koverra omenoita (meloniraudalla) sen verran, että täytteelle tulee tilaa. Säästä sisuksesta 2/3 täytteeseen.
”Tuki” poranreikä omenapalalla, jotta täytteet eivät valu leivinpaperille tai uunivuokaan. Nosta omenat uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille.
Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Ruskista jauheliha öljyssä, lisää loppuvaiheessa paprika, riisi ja mausteet. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
Sulata lopuksi joukkoon tuorejuusto ja hienonna joukkoon basilika.
Täytä omenat ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsiä, mutta hyvin koossa pysyviä.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.